All works

Barlos case study

Mobility.Brussels

Sterke campagne van Brussel Mobiliteit om jongeren bewust te maken van de risico's van rijden onder invloed.

Campagnes , Digitaal

Context

Het gebruik van alcohol, drugs en medicijnen heeft een nefaste invloed op het rijgedrag. Dit risicovolle gedrag komt vooral voor bij mannen tussen 18 en 30 jaar, ongeacht of ze zich verplaatsen met de auto, de fiets of de step. In 2019 lagen alcohol en drugs aan de basis van 11% van de ongevallen in Brussel en waren 25% van de verkeersdoden in België jongeren.  

Brussel Mobiliteit vindt het daarom hoog tijd om een einde te maken aan deze verontrustende vaststellingen. Met de campagne BARLOS wil Brussel Mobiliteit dan ook een sterke maar ook grappige boodschap uitdragen om hen te herinneren aan de risico's én de regels die ze moeten naleven.

 

Opdracht

Jonge (en iets minder jonge) Brusselaars bewust maken van de gevaren van rijden onder invloed (alcohol, drugs, medicijnen). Brussel Mobiliteit wilde eraan herinneren dat er heel wat controles plaatsvinden, dat de tests doeltreffend zijn en de sancties zwaar, in het bijzonder voor jonge bestuurders, recidivisten en bij ongevallen met lichamelijke letsels.

 

Antwoord

  • Uitwerking van de strategie en het creatieve concept
  • Zoektocht naar en aanwerving van vier influencers die populair zijn bij jongeren
  • Productie van de verschillende campagnedragers: 3 films, 4 interviews, website www.barlos.be, 360 affiches van 2 m2, 2 MIVB-bussen, programmatic bannering, sociale netwerken
  • Media-aankopen en partnerships (Vice)
  • Persrelaties

 

VO Citizen koos voor een sensationele aanpak die de Netflix-generatie aanspreekt: de lancering van Barlos, een 100% Brusselse nep-politieserie.

Topenscenering, perfecte belichting en een interessant script ... Deze campagne zou meteen kunnen doorgaan voor een Amerikaanse succesreeks, mét enkele enthousiaste Brusselse influencers in de hoofdrol: Kody, Martha Da’ro, Mourade Zeguendi en Silent Jill.

Om de geruchten rond de lancering van de serie een voedingsbodem te geven, verspreidde VO Citizen een trailer op de sociale netwerken. Intussen verschenen overal in de hoofdstad affiches over deze gloednieuwe reeks van het mysterieuze productiehuis Flixar ...


 

En net als in elke goede serie, werd het mysterie uiteindelijk een week later onthuld, met 3 afleveringen – op de website barlos.be, YouTube en de sociale media – en een affichecampagne (2 m² JCDecaux en MIVB-bussen) waarin de helden uit de nepserie erop wezen dat je maar beter niet onder invloed de weg op gaat. Er werd dan ook niets aan het toeval overgelaten om te zorgen voor een perfecte illusie en een tevreden klant.

 

Resultaat

44 publicaties in de pers: 27 op het internet, 6 op televisie, 5 op de radio, 4 in de gedrukte pers en 2 op newswires.
De campagne genereerde een Advertising Value Equivalency van 352.860,05 euro aan persaandacht, voor een investering van minder dan 8.000 euro.
488.000 views op YouTube (op 10/08/2020) met een kijktijd van ruim 80% voor filmpjes van anderhalve minuut. Dat is een uitzonderlijk hoog cijfer.
278.553 personen bereikt op Facebook en 259.917 op Instagram
22.250 unieke bezoekers op barlos.be (op 12/08/2020).

488,000
YouTube views
2,800,000
impressies
€352, 860
Advertising Value Equivalency